Kaikki rakentamisen luvat haetaan nyt sähköisesti

LUPAPISTE-PALVELUN KÄYTTÖ ON LUVANHAKIJALLE MAKSUTONTA

Kaarinan rakennusvalvonta on siirtynyt sähköiseen lupa-asiointiin ja ottanut käyttöön Lupapiste.fi -palvelun helmikuussa 2022. Lupapisteen kautta käynnistetään kaikki hankkeisiin rakentamisen luvitukseen liittyvät neuvonnat ja ohjaukset sekä jätetään lupahakemukset suunnitelmineen ja liitteineen.

Lupapisteen käyttö on ilmaista luvanhakijalle. Palveluun kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelu neuvoo hakijaa lupien tarpeesta ja luvanhakemisen vaatimuksista, ja sen kautta voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisten, suunnittelijoiden ja muiden hankkeen osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

Mikäli haluat jättää hakemuksen paperilla, sovi rakennusvalvonnan erikseen kanssa siitä, että rakennusvalvonta avaa hankkeen puolestasi Lupapisteeseen ja digitoi ja siirtää dokumentit sähköisesti käsiteltäväksi Lupapisteessä. Muunto­työstä peritään taksan mukainen maksu. 

Ennen Lupapisteen käyttöönottoa haetut ja myönnetyt luvat tullaan käsittelemään paperisina hankkeen valmistumiseen saakka, niitä ei siis siirretä lupapisteeseen. Näiden hankkeiden erityissuunnitelmat ja muu lupaehtoinen dokumentaatio tulee toimittaa rakennusvalvontaan paperisina.


Opas rakentajalle ja remontoijalle on ohjeellinen. Ensisijaisesti rakentamisessa noudatetaan maankäyttö- ja rakennuslainsäädäntöä sekä Kaarinan kaupungin kaavamääräyksiä ja rakennusjärjestystä.